2. svjetske umjetničke igre u Trakošćanu

Trakošćan1-Milka

Dvor Trakošćan otvorio je svoja vrata umjetnicima s pet kontinenata, sudionicima Drugih svjetskih umjetničkih igara 2015. koje su održane 30. listopada 2015. godine u galerijama dvorca Trakošćana. Osim Dvora Trakošćan koji je ustupio prostorije, u organizaciji su sudjelovali Međunarodni klub prijatelja Lepoglava, Kulturno društvo Riječ-Boja-Ton iz Beča i World Art Games Internationale & World Art Games Austria.

Budući da Međunarodni klub prijatelja koji je član Udruge agro-turistički klaster, s partnerima i suradnicima organizira različita kulturna događanja u Republici Hrvatskoj i drugim zemljama s istim ciljevima kao i Glavni ured Svjetskih umjetničkih igara (WAG), došlo je do suradnje na projektima, partnerskih Ugovora, razmjene umjetnika, umjetničkih priredbi u Republici Hrvatskoj i drugim europskim zemljama te stvaralačkog nadahnuća nastalog iz zajedništva, ljubavi i mira, poštovanja i tolerancije.

“Naša ideja vodilja je da umjetnost oplemenjuje, stvara mostove prijateljstva i razumijevanja među narodima; te svi koji imaju potrebu da se kreativno izraze zaslužuju svoje mjesto na tim manifestacijama jer i oni obogaćuju svojom kreativnošću svijet.” Peter Weisz, idejni začetnik Svjetskih umjetničkih igara.

Izložbu je otvorio počasni konzul Republike Hrvatske, predsjednik Slovensko – hrvatskog  društva prijateljstva Republike Slovenije i počasni predsjednik Međunarodnog kluba prijatelja dr. Božo Dimnik.

Comments are closed.