ATK nastavlja s tečajem engleskog jezika

Agro-turistički klaster „Lepoglava“ nastavlja s aktivnostima edukacije svojih članova te ove godine ponovno organizira tečaj engleskog jezika. U petak 26. listopada u Gradskoj knjižnici u Lepoglavi održano je prvo predavanje.

Cijeli će tečaj trajati 70 sati, odnosno četiri mjeseca. Kako bi se svim polaznicima omogućilo kvalitetno učenje prilagođeno njihovom stupnju znanja, tečaj će se za dvadesetak polaznika održavati u dvije grupe, naprednoj i početnoj.

Tečaj je namijenjen onima koji žele razviti jezične vještine – govor, čitanje, pisanje i slušanje na engleskom jeziku. Pri tom će se većinu vremena raditi na razvijanju komunikacijskih vještina iz domene turizma tako da će polaznici naučiti razgovarati na engleskom jeziku slobodno, djelotvorno i ispravno.

Tijekom tečaja polaznici će stjecati znanje koje će im omogućiti komunikaciju sa stranim turistima i turističkim djelatnicima koji će dolaziti u lepoglavski kraj te s kojima će se susretati gostujući na raznim turističkim sajmovima i manifestacijama.

Nastavno gradivo tematski će biti prilagođeno područjima rada polaznika, kao i turističkim obilježjima lepoglavskog kraja. Osim članovima klastera, tečaj je namijenjen i članovima Gradske uprave i lokalnoj zajednici koji će također sudjelovati na tečaju.

Tako će sljedeća četiri mjeseca jedna grupa polaznika tečaja naučiti osnove sporazumijevanja na engleskom jeziku, dok će druga naprednija usavršiti postojeće znanje uz pomoć voditeljice Nikoline Vlahek Canjuga.

Comments are closed.