Klaster dobitnik brončane markice izvrsnosti

cluster_label_bronze

Agro-turistički klaster „Lepoglava“  ponovno je dokazao da radi na postizanju izvrsnih rezultata u upravljanju klasterom. Klasteru je od strane European Cluster Excellence Initiative dodijeljena Cluster Management Excellence Bronce Label, odnosno brončana markica izvrsnosti klaster menadžmenta. Rezultat je to analize provedene u sklopu procesa benchmarkinga. Time je i službeno dobivena potvrda  struke na europskoj razini da ATK „Lepoglava“  kontinuirano ulaže napore u postizanju izvrsnosti u svom radu.

Procesom benchmarkinga ATK “Lepoglava” uspoređen je sa sličnim klasterima, dakle onima koji se bave istim područjem djelovanja te je također  uspoređen  s najboljima. Sve je poduzeto s ciljem učenja od najboljih klastera radi poboljšanja unutarnje organizacije i procesa te kvalitete proizvoda i usluga.  Rezultati analize koju su  proveli europski stručnjaci prezentirani su u sveobuhvatnom izvješću koje je dostavljeno ATK „Lepoglava“. Ono uključuje njegovu usporedbu s klasterima iz istog područja djelovanja, ali i s najboljima u Europi, kao i preporuke za daljnje poboljšanje. Usporedni portfolio koji je korišten u analizi odnosi se na više od 350 klastera iz 29 zemalja svijeta. Sudjelovanje  ATK “Lepoglava” omogućilo je Ministarstvo poduzetništva i obrta.

Sudjelovanjem u ovom procesu ATK „Lepoglava“ dokazao je da će i dalje nastojati što kvalitetnije obavljati svoje aktivnosti. Sve dobivene preporuke za postizanje izvrsnosti dalje će se primjenjivati u radu s ciljem dosezanja više razine kvalitete.

1

Comments are closed.