Klaster na radionici u Vukovaru

“Umrežavanje klastera i razvojne mogućnosti klastera Dunavske regije”, naziv je radionice prioritetnog područja 8. Dunavske regije održane u Vukovaru. Riječ je o radionici na kojoj je više od 80 predstavnika iz 14 zemalja Dunavske regije prezentiralo i razmijenilo iskustva u razvoju i povezivanju klastera te mogućnosti daljnjeg razvoja klastera u svim zemljama Dunavske regije. Među sudionicima radionice bile su Kristina Loparić, predstavljajući Agro – turistički klaster “Lepoglava” i Tea Mošmondor Stanić ispred Grada Lepoglave.

ATK Lepoglava sudjelovanjem na navedenoj radionici nastavio je s intenzivnim aktivnostima vezanima za vlastiti razvoj, a time i osiguranjem boljih tržišnih pozicija za svoje članove.

- Sudjelujemo u svim aktivnostima koje mogu u konačnici pomoći našim članovima da budu konkurentniji i da se lakše probiju na globalno tržište. U tome će pomoći i nova znanja i iskustva na primjerima dobre prakse uspješnih klastera u Europi i Hrvatskoj stečena na radionici u Vukovaru – istaknula je Kristina Loparić.

- Informacije i iskustva drugih zemalja o razvoju i radu klastera interesantne su Gradu u svjetlu prijavljenog projekta izgradnje Centra izvrsnosti za drvnu industriju u Lepoglavi – dodala je Tea Mošmondor Stanić.

O važnosti radionice u Vukovaru govori činjenica da je njen organizator bilo Ministarstvo poduzetništva i obrta.

Comments are closed.