Klaster predstavljen u poljskoj Bobowi

Bobowa, 2013.

U vremenu od 03. – 06. listopada 2013. godine u poljskom gradu Bobowa održao se 14. Međunarodni festival čipke na kojem je kao predstavnica Hrvatske gostovala Udruga „Ekomuzej Lepoglava“, jedna od članica klastera.

Na festivalu su posjetitelji i gosti imali priliku vidjeti prezentaciju izrade lepoglavske čipke, upoznati čipkarsko umijeće kao i ljepotu izvanrednih primjeraka izrađenih čipki.

Izlagači iz Engleske, Belgije, Slovačke, Republike Češke, Estonije, Francuske, Španjolske, Rusije, Mađarske i Poljske, kao i brojni posjetitelji i gosti festivala upoznati su s radom klastera, njegovim aktivnostima, kao i proizvodima i uslugama članica, predstavljenim od strane klaster menadžerice, Petre Županić.

Festival je upriličila modna revija dizajnerica iz Češke Republike koje u dizajniranju odjeće upotrebaljavaju motive čipke, kao i otvorenje izložbe čipke povodom 10. obljetnice postojanja Udruge čipkarica iz grada Prešova u Slovačkoj. Cjelokupni sadržaj festivala obogatile su radionice izrade čipki na batiće koje su se održavale svakoga dana tijekom njegova trajanja.

Bobowa 2013.

Comments are closed.