Lepoglavski dani 2013.

DSC_0013

Agro-turistički klaster “Lepoglava” sudjelovao je u organizaciji turističko-zabavne manifestacije “Lepoglavski dani 2013.”, koja se po prvi puta održala na novoj lokaciji u Gradskom parku pored Doma kulture.

Uloga Agro-turisitčkog klastera “Lepoglava” očitovala se u organizaciji 11. po redu Sajma turizma, enogastronomije i proizvoda starih zanata  koji se održavao tijekom trajanja manifestacije, a na kojem su između ostalih svoje proizvode predstavili i članovi klastera. Tako su se na istome mogli vidjeti autohtoni i tradicijski suveniri, prezentacije izrade proizvoda od komušine i rogoza, kao i isprobati gastronomski tradicionalni specijaliteti Ugostiteljskog seljačkog gospodarstva Držaić.

Osim 11. Sajma turizma, održani su još i 5. Međunarodni sajam minerala i poludragog kamenja te 5. Susreti vina z bregov. Izlagačima s područja Hrvatske pridružili su se i kolekcionari minerala i poludragog kamenja iz Slovenije, koji su predstavili svoje kolekcije, ukrase, razne vrste nakita i uporabne predmete izrađene od pronađenih primjeraka. Od izlagača koji su se predstavili na Sajmu, valja istaknuti članicu Agro-turističkog klastera “Lepoglava”, Udrugu “Lepoglavski ahat” koja posjeduje zbirku najcjelovitijeg prikaza minerala Hrvatskog zagorja.

Na 5. Susretima vina z bregov svoje proizvode predstavila je Udruga vinogradara, vinara i voćara „Klopotec“. Posjetitelji su imali priliku degustirati i ocijeniti kvalitetu izloženih vina, kao i upitati vinare profesionalce za savjete i informacije vezane uz proizvodnju vina i vinogradarstvo.

Comments are closed.