Predstavnici REFORD-a u studijskom posjetu u Lepoglavi

U ponedjeljak 16.11.2015. godine grupa predstavnika iz Regional centre for Forestry and Rural Development je u sklopu studijskog putovanja posjetila Lepoglavu. REFORD djeluje na području Balkana,a članovi su iz Makedonije, Bugarske, Albanije, Crne gore, Bosne i Hercegovine i Kosova.
U prostorijama čitaonice Gradske knjižnice predstavili su se UPŠ „Kesten“ i ATK „Lepoglava“. Kratkim prezentacijama o stanju šuma u Hrvatskoj i u samom gradu Lepoglavi, govorio je mr. sc. Miljenko Županić iz Hrvatskog šumarskog instituta, koji je ujedno i potpredsjednik udruge UPŠ „Kesten“. Udrugu agro-turistički klaster „Lepoglava“ predstavila je klaster menadžerica Ana Funda-Gorski. Također su istaknuti svi proizvodi članova Klastera koji su zainteresirali okupljene. Izmijenjena su korisna iskustva i međunarodni kontakti.
Nakon druženja u Domu kulture nastavili su na razgledavanje terena i šumske mehanizacije Udruge privatnih šumovlasnika „Kesten“ te se počastili prigodnim domaćim specijalitetima u Ugostiteljsko seljačkom domaćinstvu Držaić.

Comments are closed.