Proslava ulaska u Europsku uniju

Grad Lepoglava će organiziranim prigodnim programom 30. lipnja i 1. srpnja proslaviti pristupanje Republike Hrvatske u Europsku uniju.

U nedjelju će se tako održati bogat kulturno-umjetnički program koji će započeti u 14 sati, otvaranjem seoskih igara u kojima će se natjecati ekipe s područja grada Lepoglave i susjedne nam Slovenije.

U izvedbi dijelova programa sudjelovat će i članovi Agro-turističkog klastera “Lepoglava”. Tako će posjetitelji imati priliku vidjeti prezentaciju tradicijske baštine lepoglavskog kraja koju će na sebi svojstven način izvesti članovi Kulturnog umjetničkog društva “Pušlek” kao i izradu predmeta od komušine koju će prezentirati članovi Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Butko. Svoje proizvode izlagat će i Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Mađar, koje se bavi proizvodnjom rakija, a moći ćete vidjeti i tradicionalne suvenire našega kraja koje od drveta, kamena i crijepa izrađuje Vladimir Mavrek, vlasnik obrta “Preša”.

Dijelit će se lovački gulaš posjetiteljima koji će moći uživati u glazbenim izvedbama tamburaških orkestara iz Kamenice, Ivanca i Varaždina te lepoglavske Limene glazbe. Uvečer će se održati koncert Nene Belana i grupe Fiumens s početkom u 21 sat. Završetak proslave obilježit će se prigodnim vatrometom u ponoć, kao i tortom za posjetitelje.

program ulazak RH EU-2

Comments are closed.