O nama

Agro-turistički klaster ”Lepoglava” osnovan je radi razvoja ruralnog turizma i poljoprivrede ujedinjavanjem turističke i poljoprivredne ponude vrijednih ljudi našeg kraja.

Svojim članovima pruža pomoć kod predstavljanja na tržištu te potiče međusobnu suradnju, kao i suradnju s ostalim subjektima na području Lepoglave, Hrvatske, ali i Europe s kojima ih veže zajednički interes. Nastoji povezati turističku ponudu svojih članova u jedinstveni proizvod koji je na raspolaganju svim posjetiteljima destinacije, a uključuje usluge smještaja, ugostiteljske usluge sa ponudom lokalnih OPG-a te popratne sadržaje i aktivnosti kroz koje posjetitelji mogu upoznati povijest kraja.

Klaster nastoji zajedničkim nastupom svojih članova na tržištu ojačati njihov položaj i polučiti zajednički uspjeh. Proizvodi i usluge članova Agro-turističkog klastera „Lepoglava“ zajedno čine turističku ponudu destinacije.

Ciljevi klastera  su:

  • razvoj i unapređenje ruralnog turizma i poljoprivrede ujedinjavanjem turističke i poljoprivredne ponude svojih članica
  • razvoj i unapređenje športskog i avanturističkog turizma
  • zaštita i promidžba turističkih destinacija ruralnog turizma
  • promidžba odgovornog i održivog razvoja ruralnog turizma i poljoprivrede
  • informiranje i edukacija stanovnika, poduzetnika, javne uprave, turističkih i kulturnih radnika i ostalih sudionika gospodarskog i društvenog života o razvojnim mogućnostima i potencijalima organiziranog turizma i poljoprivrede.
  • doprinos očuvanju okoliša i prirodne baštine, umjetnosti i kulturnih dobara, povijesne tradicije naroda i poboljšanju kvalitete života za sadašnje i buduće generacije

 

Comments are closed.