Udruga vinogradara, vinara i voćara “Klopotec”

Udruga „Klopotec“ osnovana je 2008. godine sa ciljem podizanja kvalitete u proizvodnji grožđa, vina i voća i to usvajanjem novih modernih tehnologija, razmjenom znanja i iskustava te promocijom proizvoda svojih članova, a danas okuplja oko 170 članova.

Članovi udruge ističu unapređenje voćarsko-vinogradarske proizvodnje kao osnovni moto udruge. Udruga organizira razna stručna predavanja, demonstracije i ekskurzije radi učenja na terenu, gdje članovi imaju priliku učiti na primjerima dobre prakse. Vidljiv je napredak ostvaren u pogledu vinogradarstva i podrumarstva, sade se sve bolje i plemenitije sorte vina, a vina su kvalitetnija. Članovi Udruge tako sudjeluju na raznim izložbama u sklopu kojih njihova vina bivaju i nagrađivana. Sudjelujući na raznim turističkim manifestacijama i prezentacijama Udruga promovira proizvode svojih članova.

U duhu njegovanja starih narodnih običaja članovi Udruge svake godine prigodnim programima obilježavaju „Vincekovo“ i „Martinje“, te podizanje klopoteca.

Informacije:
Tonko Županić, predsjednik udruge
Mob.: +385 (0)99 262 7041
E-mail: udrugaklopotec@gmail.com

Comments are closed.