Zajednica športskih udruga grada Lepoglave

Zajednica djeluje od 1996. godine na području grada Lepoglave i danas objedinjuje rad osamnaest sportskih udruga, jedanaest rekreativnih i sedam natjecateljskih. Lepoglavski sport ima dugogodišnju tradiciju nogometa, rukometa, kuglanja, karatea i posebno sportske rekreacije, koja je za svoje djelovanje primila niz priznanja među kojima i priznanje Hrvatskog olimpijskog odbora za uspješan dugogodišnji rad i promicanje sportske rekreacije. Kako bi se održala dugogodišnja tradicija lepoglavskog sporta glavna djelatnost Udruge usmjerena je upravo na promociju sporta i poticanje na bavljenje sportom.

U suorganizaciji sa udrugama i klubovima članicama Zajednice, Zajednica športskih udruga grada Lepoglave organizira niz značajnih sportskih manifestacija među kojima se izdvajaju: Međunarodne škole nogometa, Memorijalna utrka „Josip Putar“, obilježavanje svjetskog dana sporta, Hrvatski festival ženskog nogometa, sportski programi za djecu, obilježavanje svjetskog dana pješačenja, otvoreni zimski malonogometni turnir, planinarsko-rekreativne manifestacije te atletske i biciklističke cestovne i brdske utrke.

Članicama Udruge na raspolaganju je veliki broj različitih sportskih terena. Sportsko rekreacijski centar Lepoglava raspolaže s nogometnim igralištem, atletskom stazom, malim nogometnim igralištem, pomoćnim nogometnim igralištem, rukometnim igralištem, teniskim terenima, bočalištem, stolovima za stolni tenis, uređenim mini golf terenom i dječjim igralištem. U prostorima Doma kulture nalazi se Fitness centar Lepoglava i umjetna stijena za penjanje, a uz Dom kulture smješteno je košarkaško i malonogometno igralište. U sklopu Osnovne škole Lepoglava nalazi se školsko sportsko igralište i školska sportska dvorana. Tu su i malonogometna igrališta u mjestima Očuri, Viletincu, Čretu i Vesi te malonogometna i košarkaška igrališta s rasvjetom u Žarovnici, Kamenici i Donjoj Višnjici. Za ljubitelje prirode, izletnike i planinarsko rekreativne manifestacije na raspolaganju je planinarska kuća „Pusti duh“, koja se nalazi na Ravnoj gori.

Informacije:
Damir Kužir, glavni tajnik
Mob.: +385 (0)98 806 370
E-mail: damir.kuzir@vz.t-com.hr

Comments are closed.